Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
Share Thread:
[ÇÖZÜLDÜ] Boot Sorunu
#1
Arkadaşlar merhaba yeni başladım sd kart yeni bütün parçalar yeni ilk taktığımda görüntü geldi fakat sonra işim bitince kapadım tekrar açtığımda bir türlü görüntü alamıyorum sanırım boot etmiyor sistem ilk açtığımda yeşil ışıklar yanıyor fakat sonradan sabit kırmızı yeşilde araç sinyali gibi düzenli şekilde yanıp sönüyor farklı monitör,kablo denedim sorun aynı başka sd kart denedim yine aynı acaba SD kart girişinde bir arıza mı var ? fotoğrafta işaretlediğim yerde tellerin gözükmesi normal mi ?

http://i.hizliresim.com/GPlGYN.jpg
Ara
Cevapla
#2
(02-01-2017, 12:04 AM)ReflexAction Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba yeni başladım sd kart yeni bütün parçalar yeni ilk taktığımda görüntü geldi fakat sonra işim bitince kapadım tekrar açtığımda bir türlü görüntü alamıyorum sanırım boot etmiyor sistem ilk açtığımda yeşil ışıklar yanıyor fakat sonradan sabit kırmızı yeşilde araç sinyali gibi düzenli şekilde yanıp sönüyor farklı monitör,kablo denedim sorun aynı başka sd kart denedim yine aynı acaba SD kart girişinde bir arıza mı var ? fotoğrafta işaretlediğim yerde tellerin gözükmesi normal mi ?

http://i.hizliresim.com/GPlGYN.jpg

Aynı sorun bende de var. İmajı resmi sitesinden indirdim, sd karta yazdırdım ve ilk boot sorunsuz gerçekleşiyor. Güncellemeler yapılıyor vb.. Sonrasında aleti kapatıp tekrar açınca boot etmiyor. Sd kart üzerine imajı yeniden yazdırıyorum sorunsuz boot ediyor fakat kapatınca tekrar sorun oluyor. Sd kart kingston 32 gb. Sorun ne olabilir?
Ara
Cevapla
#3
https://raspberrypi.stackexchange.com/qu...rick-my-pi bu linkte Samsung hafıza karlarında bazen problem çıktığını okumuştum. Deneme imkanınız varsa bir Sandisk ile denemenizi öneririm.

Birde https://www.raspberrypi.org/forums/viewt...28&t=58151 bu linki incelerseniz tüm promlemler ele alınmış, hatanın nedenini tespit edebilirsiniz.
Ara
Cevapla
#4
Teşekkürler.
Ara
Cevapla
#5
Başka bir sitede şöyle birşey buldum. Alıntıdır:

"SD kartı bilgisayarınıza takın config.txt içindeki şu iki satırdan "#" işaretini kaldırın

#hdmi_force_hotplug=1
#hdmi_drive=2

Daha sonra ekrana görüntü geldiğinde eğer çözünürlük bozulmuş ise 
Komut satırına sudo raspi-config yazın oradan
7 Advanced Option -> A5 Resolution
DMT Mode 47 1440x900 60Hz 16:10 seçeneğini seçin çıkarken finish ve reboot yapın
Eğer bu satırı bulamazsanız ilk önce 
CEA Mode4 1280x720 60Hz 16:9 satırını seçin ve yeniden başlatın tekrar resolution bölümne geldiğinizde farklı modların açıldığını göreceksiniz"

İlk boot sonrası açılmayan raspbian pc üzerinden bu işlemi yapınca sorunsuz çalıştı. Fakat 3. defa boot denediğimde yine açılmadı. Tekrar aynı işlemi pcden yaptım yine açıldı. Döngüye girdim resmen yok mu çözümü ?
Ara
Cevapla
#6
Orijinal adaptör kullanmaya başlayınca sorun kalmadı.
Ara
Cevapla
#7
Thank you for your quick reply.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
 
[Soru] RPI4 Boot Sorunu Sametyzc 1 379 07-23-2020, 04:52 PM
Son Yorum: Sametyzc
  [Soru] Boot etme sorunu Kadir 6 4,672 02-24-2016, 12:43 PM
Son Yorum: Arda

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi