Yorum Sayısı: 27
Konu Sayısı: 0
Üyelik Tarihi: Sep 2014
Rep Puanı:
0
İkiside benzer cihazlar. İlk çıktığında raspberry pi donanım olarak zayıftı. Arkasındaki topluluk sayesinde ne yapmak istiyorsanız rahatlıkla çözüm bulabiliyorsunuz. Raspberry pi 3 ile donanım daha da güçlendi. Samm den çok uygun fiyata alabilirsiniz. Eğer fiyat yüksek geliyorsa raspberry pi 3 almak isteyen arkadaşlar raspberry pi 2 yi uygun fiyata forumda satıyorlar.
Yorum Sayısı: 264
Konu Sayısı: 1
Üyelik Tarihi: Aug 2014
Rep Puanı:
3
Banana Pi yerine Banana Pro alırsanı ekstrada sata desteğinizde oluyor. Böylece sata diski direk cihaza bağlayabilirsiniz.
Yorum Sayısı: 5
Konu Sayısı: 1
Üyelik Tarihi: Oct 2016
Rep Puanı:
0
10-26-2016, 01:36 PM
(Son Düzenleme: 10-26-2016, 01:37 PM, Düzenleyen: metela.)
Merhaba
Aynı dertten muzdarip sayılırım. Siz hangi çözümü buldunuz raspberry mi banana mı?
Durumum şöyle dükkanımızda bir adet güvenlik kamerası var, tp-link tl-sc3171g, bu kamera wireless ya da kablolu olarak modeme bağlanıyor, ip miz sabit dışarıdan kamerayı izleyebiliyoruz, ancak kayıt yapamıyoruz, kameranın ayarlarına web browser üzerinden ulaşabiliyor ve izliyoruz, ayarlarda playback kısmı bulunmakta, client pc veya network storage olarak iki seçenek var. acaba raspberry pi ya da banana pro ile kamerayı network üzerinden bağlayıp kayıt yapabilir miyim? usb'den webcam ya da slim soket ile board üzerine kamera bağlanma olayını internetten gördüm ancak elimdeki kamerayı kullanmak istiyorum, sd kart ,taşınabilir bir disk veya sata diske kayıt yapmak mümkün müdür? tp-link tl-sc3171g kamerasını hiç kullandınız mı, bu iş için uygun mudur?cihazı türkiye'den mi almak yoksa yurtdışı mı daha hesaplı, uzun kayıtlar yapacağım için hangi modeli almam gerekir? güç kaynağı disk falan taktığımda farklı mı olmalı? elimdeki kamera bu iş için elverişli değilse webcam mi tercih edeyim sorularım çok biliyorum bi tanesine bile cevap bulsam yeter hele uygulamayı başaran varsa ya da uygulayan harika olur!
Yorum Sayısı: 60
Konu Sayısı: 12
Üyelik Tarihi: Dec 2015
Rep Puanı:
2
İşletim sistemi olarak debian sürüm kullanıyor ikiside.
Eğer terminal kullanmaktan çekinmiyor iseniz ve problem çözmeden kaçmazsanız BananaPi alabilirsiniz.
Ama zamanım yok uğraşamam, hap gibi çözüm lazım derseniz de RaspberryPi düşünebilirsiniz.
Yorum Sayısı: 60
Konu Sayısı: 12
Üyelik Tarihi: Dec 2015
Rep Puanı:
2
Hap gibi derken, evt, hazır çözümlerden bahsediyor idim.
Banana Super pi çift çekirdekli ve 32 bit. GPU opengl destekliyor. Ayrıca superpi üzerinde sata portu da var.
Raspberry Pi 3 te ise işlemci 1.2 ghz - 4 çekirdekli ve 64 bit oldu.
h264 formatını bilmiyorum, h246 benim için çok önemli diyorsanız, donanım tavsiyesini sorun derim.
Yorum Sayısı: 855
Konu Sayısı: 4
Üyelik Tarihi: Aug 2014
Rep Puanı:
21
Raspberry Pi 2 ve 3 zannımca hepsini kaldırır, uzun vadede de en ekonomik çözüm Raspberry Pi'dir (donanım ve yazılım desteğinden enerji tasarrufuna kadar), ama daha çok işlem gücü, usb3, gigabit port vs. istiyorsanız Bananalar yerine ODROID-XU4'ü de deneyebilirsiniz, ya da ya da 6. nesil(veya bu yazıyı okuduğunuz andaki en yeni nesil) intel nuc da düşünülebilir
Lütfen özel mesajla soru sormayın arkadaşlar. Cevaplamayacağım. Bu forumdaki ben de dahil herkese sorabilecekken neden bir kişiyle yetinesiniz ki?
-Dubito, Ergo Cogito, Ergo Sum
Yorum Sayısı: 5
Konu Sayısı: 1
Üyelik Tarihi: Oct 2016
Rep Puanı:
0
Teşekkürler cevaplar için benim için hem ekonomik hem de pratik çözüm gerekiyor ki en uygunu rasberry pi 3 olacak, hem benim için bir başlangıç hem de ileride ev içinde akıllı sistem kurma veya başka çözümler deneme fırsatım olursa bir altyapım olmuş olur.