Yorum Sayısı: 2
Konu Sayısı: 2
Üyelik Tarihi: Oct 2015
Rep Puanı:
0
Arkadaşlar merhaba,
Elimde bir raspberry var ve bunu bir web server'a çevirmek istiyorum. Yani her herkesin görebileceği bir web sitesini evimde raspberry'de göstermek istiyorum. Local'de gayet iyi, fakat bunu dışa açmakta sorun yaşıyorum. Bir modemim yok 3G üzerinden bağlantı sağlayacağım, modem olmadan direk olarak raspberry ile örneğin: 80 portu üzerinden nasıl ulaşabilirim? Bu arada static IP olmasınada gerek yok. Ip değişken olabilir.
Teşekkür ederim / İyi kodlamalar.
Yorum Sayısı: 60
Konu Sayısı: 12
Üyelik Tarihi: Dec 2015
Rep Puanı:
2
bu 3G yi telefon üzerinden sağlıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Operatörlerin kısıtlaması var mı bilmiyorum ama bu konu telefonunuz ve RP arasındaki ağ durumu hakkında.
dışardan istek almaya yönelik işlem için, google de arama yaparak bulmaya çalışırsanız iyi olur.
Yorum Sayısı: 188
Konu Sayısı: 9
Üyelik Tarihi: Jan 2015
Rep Puanı:
9
Düz bir mantıkla, 3G modem veya telefon her bağlantıda farklı bir IP alacaktır.
Modem veya telefonda DNS ayarları var mı bilemem.
Varsa veya ek bir uygulama vs. ile yapılabiliyorsa, dinamik DNS sağlayan sitelerden birinde (No-IP, DuckDNS gibi) hesap oluşturup cihazınızın her bağlantıda bu hesap ile IP almasını sağlayabilirsiniz.
Yani cihazın IP si farklı olsa bile global IP si her zaman belirlediğiniz DNS ye yönelecek. Bu adreste sizin web server ınız olacak.
Bu bi fikir sadece.
Kendim Kodi de Tranmission için kurcalamıştım ama sıkılıp kurcalamayı bırakmıştım.
Belki siz başarılı olursunuz.
Bu arada Cron veya Crontab komutlarını da araştırın.
Yorum Sayısı: 855
Konu Sayısı: 4
Üyelik Tarihi: Aug 2014
Rep Puanı:
21
Normalde modemin default gateway ayarlarından karşılayan ip adresi olarak Raspberry Pi'nin ip sini vererek, ve de ip sabitlemek için dinamik dns servislerini kullanarak yapıyorsunuz (ben şahsen böyle kullanıyorum), ama 3G modemlerde bu var mı bilmiyorum.
weaved.com un servisi belli süreler ile Raspberry Pi'yi internete doğrudan açmanızı sağayan bir proxy servisi sağlıyor. İşinizi görebilir.
Lütfen özel mesajla soru sormayın arkadaşlar. Cevaplamayacağım. Bu forumdaki ben de dahil herkese sorabilecekken neden bir kişiyle yetinesiniz ki?
-Dubito, Ergo Cogito, Ergo Sum