Yorum Sayısı: 25
Konu Sayısı: 13
Üyelik Tarihi: Feb 2015
Rep Puanı:
2
Merhaba Arkadaşlar,
RPi3B' yi powerbank ile besleyebilir miyim? Elektrik gittiğinde RPi3B kapanmasın diye güç kaynağı kullanmak yerine böyle bir çözüm önerir misiniz acaba?
Yorum Sayısı: 51
Konu Sayısı: 1
Üyelik Tarihi: Jun 2017
Rep Puanı:
2
Bende aynı şeyi planlıyorum ama genelde powerbank 1 2 saniye sonra açılacağı için o arada yeniden başlayacaktır cihaz. Cihazı direk powerbanktan çalıştırıp powerbankı da sürekli şarjda tutabilirsiniz ama bu seferde düşük amperde çalışacaktır.
Yorum Sayısı: 1
Konu Sayısı: 0
Üyelik Tarihi: Jun 2017
Rep Puanı:
0
07-10-2017, 04:14 PM
(Son Düzenleme: 07-10-2017, 04:36 PM, Düzenleyen: seglopsi.)
Li-Po pilli 5V-2A çıkışlı powerbank alırsanız sorunu çözersiniz ancak powerbank'ın sürekli şarjda kalması ve pillerin sağlığı ve güvenlik açısından iyi olmayacaktır.
belki mini bir ups alırsan bu işi çözebilirsin. ben zamanında tunçmatik almıştım ve çok memnundum şimdilerde kaldı mı o marka bilemiyorum.
edit: fiyatlara baktım 130 liraya 650VA upsler mevcut, pi'yi şarj adaptörü ile besleyeceğini düşünerek yaklaşık 65W'lık bir şarj adaptörü kullandığını varsayarsak 650VA'lık bir ups raspberry pi'ni 10 saat besleyecektir.
not: eğer adaptör yerine direk çıkış alabilseydin 650VA'lık ups ile pi'ni 65 saat kullanacaktın. aradaki 55 saat bu sebepten. cihazları prize takmadığınızda şarj adaptörlerini prizden çekin, güç tüketmeye devam etmekteler. aslında elektrikli her alet için bu geçerli.