Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
Share Thread:
[Soru] RPI4 Boot Sorunu
#1
 
Merhabalar,
Elimde RPi4 4GB versiyonu var. Elime geçtiğinde üzerine Rasbian Lite versiyonunu kurdum. Daha sonra SD kartın içine SSH bağlantısını aktif hala getirmek için SSH adında uzantısız bir dosya oluşturdum.
Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra.
SD kartı RPi4'e taktım.
HDMI kablosunu televizyona taktım.
Ethernet kablosunu bilgisayara taktım.
Daha sonra ise RPi'ye güç verdim ancak ekrana hiç bir görüntü gelmiyor ve ethernet portunun ışıkları da yanmıyor.
Kırmızı olan Power ışığı sürekli olarak yanıyor yeşil olan ACT ışığı ise düzenli bir şekilde yanıp yanıp sönüyor. Benim tahminimce boot olmuyor çünkü olsa ekrana görüntü gelirdi. Bu aşamada Putty programı ile bağlanmaya çalıştığımda "Connection Refused" hatası alıyorum.

Bu işlemlerden sonra televizyona takılı olan HDMI kablosunu çıkarıp ethernet kablosunun takılı olduğu bilgisayarıma taktım. Bağlantı sağlandığında Power ve ACT ışıkları aynı anda sönüyor 1-2 saniye sonra tekrar düzensiz olarak ikisi birlikte yanıp sönmeye başlıyor ve ethernet portunun ışıkları da yanmaya başlıyor. Daha sonra ise bilgisayarımdan Putty programı yardımı ile bağlanabiliyorum.

Sorun şu ki HDMI kablosunu bilgisayarımdan çıkardığımda ethernet ışıkları tekrar sönüyor ve Putty programından olan bağlantım kesiliyor.Aynı zamanda Power ışığı tekrar düzenli olarak yanmaya ve ACT ışığı ise düzenli aralıklarla yanıp yanıp sönmeye başlıyor.
Ethernet ile HDMI arasında neden böyle bir bağlantı var ve bu normal bir şey mi anlamış değilim. Çünkü araştırdığımda böyle bir sorunla karşılaşan birini göremedim.
Bunun sebebi nedir Huh ? Ayrıca HDMI kablosunu bilgisayara takmadan ethernet portunu kullanmanın bir yolu yok mu acaba?
Şimdiden teşekkürler.
Ara
Cevapla
#2
Arkadaşlar bugün sorunu çözdüm.
Sorun RPI4'ü beslemek için kullandığım Type-C kablodaymış.
3 amper iletebilecek başka bir Type-C kablo takınca sorun düzeldi.
Bilgisayarın HDMI portuna takınca çalışma sebebi bilgisayarın HDMI portu çıkış olduğundan oradan gelen sinyali besleme olarak kullanıyor olmasından ötürü olabilir.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ] Boot Sorunu ReflexAction 6 3,190 04-22-2020, 10:48 PM
Son Yorum: sunnywilson09
  [Soru] Boot etme sorunu Kadir 6 4,660 02-24-2016, 12:43 PM
Son Yorum: Arda

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi